.

.
.

03/09/2025

Vařím, zavařuji, peču.

 Úroda na zahradě se letos povedla. Okurky hadovky rodí nepřetržitě od června, rajčata se od července nenechají zahanbit. I melouny se snaží.









Dělala jsem sugo i kečup. Recepty mám z blogu Kudy kam

Protože jsme léto trávili hodně na chatě, a tam je do obchodu trošku dál než doma, tak jsem začala  znovu péct chleba. Tentokrát celokváskový.


Ke kafíčku jsem pekla bábovku podle Laďky Něrgešové

Nejlepší bábovka našich babiček. 
Recept:
250g másla
250g moučkového cukru
6 vajec
250ml smetany na šlehání
vanilkový cukr
370g polohrubé mouky (Pernerka je v topu!)
PRDOPEČ (kypřící prášek)
Nasekané ořechy
Nasekaná čokoláda
Kakao
Na vysypaní formy:
olej a hrubá mouka
Celý postup ve videu.
Pečeme na 170C/55-60 minut (špejle to jistí)
Vyklopíme za 15-20 minut po vytažení z trouby. 


U nás se po ní jen zaprášilo.



Jen šicí stroj zahálí. Ale teď to určitě napravím. Vnouček už mně zaúkoloval. 

Krásné babí léto.