Úroda na zahradě se letos povedla. Okurky hadovky rodí nepřetržitě od června, rajčata se od července nenechají zahanbit. I melouny se snaží.
Protože jsme léto trávili hodně na chatě, a tam je do obchodu trošku dál než doma, tak jsem začala znovu péct chleba. Tentokrát celokváskový.

Ke kafíčku jsem pekla bábovku podle Laďky Něrgešové
Nejlepší bábovka našich babiček.
Recept:
250g másla
250g moučkového cukru
6 vajec
250ml smetany na šlehání
vanilkový cukr
370g polohrubé mouky (Pernerka je v topu!)
PRDOPEČ (kypřící prášek)
Nasekané ořechy
Nasekaná čokoláda
Kakao
Na vysypaní formy:
olej a hrubá mouka
Celý postup ve videu.
Pečeme na 170C/55-60 minut (špejle to jistí)
Vyklopíme za 15-20 minut po vytažení z trouby.
Recept:
250g másla
250g moučkového cukru
6 vajec
250ml smetany na šlehání
vanilkový cukr
370g polohrubé mouky (Pernerka je v topu!)
PRDOPEČ (kypřící prášek)
Nasekané ořechy
Nasekaná čokoláda
Kakao
Na vysypaní formy:
olej a hrubá mouka
Celý postup ve videu.
Pečeme na 170C/55-60 minut (špejle to jistí)
Vyklopíme za 15-20 minut po vytažení z trouby.
U nás se po ní jen zaprášilo.
Jen šicí stroj zahálí. Ale teď to určitě napravím. Vnouček už mně zaúkoloval.
Krásné babí léto.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Moc děkuji za komentáře